A C-vitamin vagy más néven aszkorbinsav a szervezetünk számára az egyik legfontosabb a vitamin. A szakértők nemes egyszerűséggel ezerarcú szépségfegyverként emlegetik.

Erősebbé teszi az immunrendszert

A köztudatban jelen van a betegségmegelőző hatása és az is hogy elegendő mennyiséget kell kapnia belőle a szervezetünknek. A tényt hogy a bőrünk számára is nagyon fontos a C-vitamin már kevesebben tudják, pedig a bőrre gyakorolt hatása felülmúlhatatlan és semmi mással nem helyettesíthető. Egész évben érdemes odafigyelni a megfelelő mennyiség bevitelére, de a tavaszi hónapokban még inkább. A bőrre csodás hatást gyakorol. Amellett hogy növeli a bőr feszességéért felelős kollagén termelést a már kialakult ráncok mélységét is képes csökkenteni, sőt az újabbak kialakulását is lelassítja. Hiányában a bőrünk szárazzá és töredezetté válhat.

A kollagén az alábbi szövetek fő alkotóeleme:

Tehát azzal, hogy elegendő aszkorbinsavat juttatunk, a szervezetünkben nagyon sokat teszünk az egészségünkért.

A bőr számára is nélkülözhetetlen

A C-vitamin a pigmentfoltokat is halványítja, a bőrt rugalmasabbá teszi, az arcbőr pedig ragyogó és üde lesz a hatására. Remek megoldást kínál a hatás fokozására a iSClinical egy bizonyítottan magas hatásfokú termékcsalád. Ha túlzásba vitted a napozást és emiatt károsodott a bőröd, akkor mindenképpen javasolt emelt adagban C-vitamint fogyasztani.

Köztudott, hogy a stressz a környezetszennyezés és az egészségtelen ételek a mozgáshiánnyal kiegészülve nyomot hagynak a bőrünkön. Mindezen káros hatások ellen is képes felvenni a harcot az a csodavitamin.

A bőrre szérum formájában a leghatékonyabb

A leghatékonyabb megoldás, ha szérum formájában kerül fel a bőrre, így rövid idő alatt látványos változás érhető el a segítségével.  Az arcbőr szebb és üdébb lesz, feszesebbé válik, a ráncok mélysége látványosan csökken és a gyulladások, aknék elhalványulnak.

Ha az arcon hegek illetve elszíneződések vannak, azok szinte észrevehetetlenné válhatnak. A C-vitamin szérum alkalmazása hiperpigmentáció esetén is javasolt.

Milyen módon juttasd a szervezetedbe a C-vitamint, hogy az a lehető legnagyobb hatást fejtse ki a bőrödre?

Az iskolában mindannyian megtanultuk, hogy a szervezetünk nem képes az aszkorbinsav előállítására, ezért táplálék formájában, kívülről kell azt bejuttatnunk. Ha ez nem történik meg akkor a testünk hiánytüneteket fog produkálni, amely megnyilvánulhat vérzékenység, ínysorvadás, izomfájdalom, lassú sebgyógyulás formájában. A fertőzésekkel szembeni ellenállóképességünk is jelentősen csökkenhet emellett a gyulladások kialakulására is megnő az esély. Időnként egy dzsúszterápia beiktatása csodás eredmény hozhat.

Természetes C-vitamin források

Természetes és egészséges C-vitaminforrások a gyümölcsök például a citrusfélék a citrom, narancs, grapefruit, bogyós gyümölcsök, a zöldség és főzelékfélék a paradicsom, paprika, kelbimbó, brokkoli és számos más növény termése. Forrázással, főzéssel a vitamin egy része elbomlik, ezért a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk, vagy alacsony hőmérsékleten dolgozzuk fel ezeket a zöldségeket, gyümölcsöket. Frissen facsart gyümölcs és zöldség levek is formájában is hozzájuthatunk a szükséges vitaminmennyiséghez és persze tabletták, kapszulák formájában is a rendelkezésünkre állnak.

Az egyik legfontosabb mikro-tápanyag

Az aszkorbinsav az egyik legfontosabb mikro-tápanyag, amely segít megőrizni a bőrünk szépségét, fiatalságát. Véd az idő előtti öregedés ellen és gyorsítja a bőr regenerálódását, segít az arcbőr feszessé, simává varázslásában. Ehhez nem elég, ha rendszeresen kozmetikushoz járunk és drága hatóanyagokban gazdag krémekkel gondoskodunk a bőrünkről, a belső táplálásról sem feledkezhetünk meg. Fontos, hogy mindig elegendő folyadékot és vitaminokat fogyasszunk, amelyek tápanyagokkal látják el a bőr sejtjeit ezzel tartva fenn a feszességet, teltséget és simaságot. Védelmet nyújtanak a káros szabadgyökök ellen is, megakadályozva a ráncok megjelenését illetve elmélyülését.

A bőr legfontosabb támogatója

A köztudatban sokáig élt tévesen az a nézet, hogy az E-vitamin a bőr legfontosabb segítője a fiatalság megőrzésében, de mára már bizonyossá vált, hogy a C-vitamin hatása a bőrre nála is fontosabb. A kollagén termelés fokozásával hozzájárul a bőr feszességéhez ezzel előzve meg a ráncok megjelenését. Emellett a C-vitamin erőteljes antioxidáns, hatékony fegyver a káros környezeti hatásokkal szemben. Rugalmasabbá teszi a vér ereket és segít megtartani a bőr hidratáltságát.
Érdemes odafigyelni rá, hogy elegendő mennyiséget fogyasszunk a belőle, mert csodás hatással van az egész testünkre.

Kapcsolódó termékek:
iS Clinical a bőrápolás tudománya
Biologique Recherche