A bőrre gyakorolt előnyös hatásai miatt egyre nagyobb figyelmet kapnak a peptidek, de nem utolsósorban ezek a vegyületek a szövetek helyreállításában az izmok erősítésében és a vérnyomáscsökkentésben is nagy szerepet játszanak.

Regeneráló és gyógyító hatásúak

A rézpeptidekkel való gyógyítás és regeneráció hasznos lehet, ha a hideg által megviselt bőrödre keresel megoldást, vagy ha a hajadat szeretnéd gyorsabb növekedésre bírni, sőt az ízületek regenerációjához is hasznos természetes megoldást kínál.

A kollagén peptid a legismertebb

A peptidek valójában fehérjetöredékek, amelyek aminosavakból állnak. Az összekapcsolódásukkor amino-peptideket hoznak létre, amelyek összekapcsolódva fehérje születik. A peptidek a kollagén és az elasztin rostok építő kövei a bőrünkben ezzel pedig nagy szerephez jutnak az arcfiatalításban. A kollagén peptid a legismertebb, amely a bőr dermisz rétegében található. A peptideknek többszáz féle változata létezik. A legismertebbek, amelyekről már mindannyian hallhattunk az oxitocin, az inzulin, növekedési hormon, aszpartám (kémiai változata mesterséges édesítő) és még sorolhatnánk.

Feszesebbé teszik a szöveteket

A peptidek legnépszerűbb tulajdonsága, hogy javítják a szövetek feszességét és rugalmasságát ezért megtalálhatjuk őket a fiatalságot ígérő készítményekben.

A peptidek áldásos hatásai a bőrre

A peptidek gyulladáscsökkentő és sebgyógyító hatással bírnak, emellett növelik a kollagénszintet. Kutatások szerint a bőrgyógyászatban és a bőrápolásban a gyulladáscsökkentésben pigmentálódásban és az új erek létrehozásában is nagy szerepet játszanak.

Csökkenti a ráncokat

A peptidek részt vesznek a szervezet kollagén és elasztin termelésének növelésében. Külsőleg is alkalmazva simábbá teszi a bőrt. Öregedésgátlóként is alkalmazzák anti-aging szérum és gél formájában, amelyek élettel telivé varázsolják a bőrt, javítják a bőr textúráját és eltüntetik a szarkalábakat. A peptid gél formájában alkalmazva csökkenti a ráncok számát és mélységüket. Az iS Clinical termékcsalád hidratálja, védi és megújítja az arcbőrt.

Gyorsítja a haj növekedését is

Kutatásokkal támasztották alá, hogy a GHK peptidek képesek a hajhagymák stimulációjára ezzel gyorsítva a haj növekedését.

Réz-peptidek
 A bőr számára nélkülözhetetlen anyagként a réz-peptideket (GHK-Cu) emlegetik. A szervezetünkben megtalálhatóak, a fő szerepük, hogy biztosítják a kollagén termelést. A réz-peptideket tartalmazó készítményeket a szakemberek helyi használatra ajánlják.

Fogyasztásra alkalmas kollagén készítmények

A fogyasztásra alkalmas kollagén készítményekben gyakran megtalálhatók a kollagén peptidek. Az étrendkiegészítőkön szerepelhetnek hidrolizált kollagén vagy kollagén hidrolizátum néven is. Gyakorlatilag ezek a készítmények ugyanazt tartalmazzák és ugyanazon a folyamaton mennek keresztül a felszívódásuk során.

Mi a módja, hogy több peptid jusson a szervezetünkbe?

A bioaktív peptidek a természetben megtalálhatók a növényekben, állatokban, gombákban és mikrobákban. Az emésztés során szabadulnak fel a proteolitikus enzimek közreműködése révén. Az élelmiszerek feldolgozása során is lezajlik ez a folyamat: mint például főzés, érlelés vagy erjesztés. A szervezetünk több kollagénhez való jutásának remek módja, ha ilyen ételeket fogyasztunk például csontlevest illetve kollagén étrend kiegészítőket is fogyaszthatunk. Ezzel támogatjuk a bőrünk szépségét, a hajnövekedést az izmaink, ízületeink a szívünk és az emésztőrendszerünk egészségét.

Használatuk kockázatmentes

A peptidek használata a bőrön biztonságos. Ha kollagén készítményt belsőleg alkalmazzuk, mindig győződjünk, meg róla miből készült, mert az alapanyaga lehet kagyló vagy tojás, amelyek az arra érzékenyek számára allergiás tüneteket okozhatnak. Soha ne mulasszuk el elolvasni az összetevők listáját, akár por vagy más táplálékkiegészítő formájában választjuk.

Kapcsolódó termékek:

Totally Derma Nutraceutical kollagén ital
PB Sérum