A friss gyümölcsök és zöldségek levének rendszeres fogyasztásával a bőrünk ragyogóvá és élettel telivé válik. A dzsúszterápia a testünk számára létfontosságú tápanyagokat tartalmaz, könnyen emészthető és azonnal mozgósítható energiaforrás. A friss turmixok megkönnyítik a szervezetünk működését, energikusabbá, egészségesebbé válunk és nem utolsósorban a bőrproblémáinkat is elfelejthetjük.

Segít a bőr üdeségének megőrzésében

A narancs, az alma a brokkolival kézen fogva magas C-vitamin tartalmának köszönhetően a testünk fiatalon tartásának nagyágyúja. Nélkülözhetetlen a bőr üdeségének megőrzésében óriási szerepet játszó kollagén termeléshez, emellett az energiaszint növelő hatásánál fogva a vérszegénység és a fáradékonyság leküzdésében is segít.

A zöldség és gyümölcslevek antioxidáns és rákmegelőző hatásúak, ezt kutatásokkal igazolták. Az immunrendszert fő támogatói, emellett a szervezetünk és a bőrünk fiatalon tartásában is jelentős szerepet játszanak.
A dzsúsz terápiával kapcsolatosan elterjedt az a tévedés, hogy fogyókúrázóknak ajánlják. A testsúly csökkenése valóban velejárója a kúrának, de nem ez a legnagyobb erénye. A fogyás ez esetben inkább csak bónusz. A fő célja dzsúsz terápiának a test energiával való feltöltése és a ragyogó fiatal bőr.

Az immunredszerünket is támogatják a dzsúszok

A megfelelően összeállított léböjt kúra a nagy mennyiségű zöldség és gyümölcs által a szervezetbe juttatott vitaminok és ásványi anyagok révén általános pozitív hatással van ránk és betegség esetén várhatóan elősegíti a gyógyulást. Elég nagy változás a szervezetünk számára, ezért ha komolyabb betegséged van, mielőtt elkezded, mindenképpen konzultálj a kezelőorvosoddal.

A gyümölcs és zöldség levek felbecsülhetetlen hatása a szervezetre nem csupán az extra mennyiségű bevitt vitaminnak, ásványi anyagnak és egyéb tápanyagoknak köszönhető, az értékét a természetes cukrok is növelik. A gyümölcscukor hatására újult erővel végezhetjük a napi feladatainkat, a vitaminbomba hatására pedig az immunrendszerünk is erősebbé válik könnyedén felvéve a harcot a vírusokkal, baktériumokkal, amelyek egész évben leselkednek ránk. Ebben a vírussal terhelt időszakban mindannyian érezzük ennek a súlyát és fontosságát.

A szép bőr, haj és köröm titka

Külön érdemes kihangsúlyozni a dzsúszterápia hatását a bőrre, a hajra és körömre, amelyek szinte újjászületnek ennek a szépségelixírnek a rendszeres fogyasztásától. Fontos, hogy ne az iparilag előállított előre csomagolt leveket válasszuk. A frissen készült zöldség és gyümölcslevek hatásfoka ásványianyag és vitamintartalma jelentősen magasabb. Ez sajnos a konzerválás, tárolás során nagy részben elbomlik, emellett a hozzáadott tartósítószer és cukor is az előre csomagolt levek fogyasztása ellen szól.

Az előre csomagolt zöldség és gyümölcslevek az egészséges életmódnak csupán az illúzióját keltik. A frissen facsart levek megőrzik teljes tápanyagtartalmukat és pozitív hatással vannak az egészségünkre. A legjobb, ha az elkészítés után 15 percen belül elfogyasztjuk, megőrizve és hasznosítva ezzel minden értékes összetevőt.

A csodás brokkoli

A levekhez felhasznált zöldségek közül kiemelt figyelmet érdemel a brokkoli, amely teljes egészében felhasználható. A kutatások szerint rákmegelőző hatású, segíti a bőrt a káros napsugarak elleni védekezésben.

A frissen facsart narancslé is varázslatos hatással van a testünkre. Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és rezet, ezzel hozzájárulva az elasztin termeléshez, amely a kötőszöveteink lényeges alkotóeleme és a bőr rugalmasságáért felelős. Az elasztint a szépségipar is használja hidratáló, ránctalanító, sejtmegújító kozmetikumok alkotórészeként.

A friss almalé magas K vitamin és kálium tartalma javítja a vér alvadási képességét gyorsítja a sebgyógyulást és segít a szemek alatti karikák csökkentésében. Ha egészséges aktív és  jókedvű szeretnél lenni, akkor kezd a reggelt frissen facsart gyümölcs illetve zöldséglevekkel.

Kapcsolódó termékek:
Biologique Recherche
PCA Skin ragyogó bőr