Van egy természetes anyag, amely nélkül a bőrünk elvékonyodik és kiszárad, a körmeink könnyen letörnek, a csontjaink hamar eltörhetnek és az izmaink sem tudnak növekedni: ez a kollagén. A szervezet számára nélkülözhetetlen a szövetek formálásához és regenerálásához, emiatt a szervezetünkben lévő fehérje 30 százaléka kollagén.

Az öregedést lassító készítmények nélkülözhetetlen eleme is egyben a csodálatos kollagén, amely belülről kifelé fejti ki leginkább jótékony hatását, például étrend-kiegészítőként elfogyasztva. Tökéletes megoldás erre a Totally Derma Nutraceutical kollagén ital. Ha ragyogó bőr a célunk, akkor a legjobb döntés valamilyen kollagén készítmény beiktatása az étrendünkbe. Az eredmény önmagáért beszél: rugalmas hidratált bőr, halványabb ráncok. Ha túlzásba vittük a napozást egy kollagén kúra segíthet. A bőr kollagén tartalmának növelésével párhuzamosan csökkennek az öregedés jelei a bőrünkön.

A kollagén:

Erős, egészséges haj és körmök

Ami a bőrünket táplálja azt a hajunk és a körmeink számára is hasznos. A kollagénre is vonatkozik ez a szabály. Töredezett, fénytelen körmök esetében mindenképpen javasolt a használata. A hajhullás a haj elvékonyodása és az ősz szálak mennyisége is csökkenthető kollagén bevitelével.

Sport és regenerálódás

A rendszeres testmozgás hozzájárul a testsúly megőrzéséhez, segít feloldani a mindennapi stresszt és növeli az állóképességünket. A kollagén étrend kiegészítőket nem csak a rendszeresen sportolóknak ajánlja a szakember, viszont aki sportol azoknak számára segít az izmok növekedésében és regenerációjában.

 Az ízületek is meghálálják

A plusz kilók vagy sportsérülések már fiatalabb korban okozhatnak ízületi fájdalmakat és a kor előre haladtával sajnos egyre többeket érint ez a probléma. A kollagén peptid fogyasztása támogatja az inak és ízületek egészségének megőrzését. Segít a reumatikus betegségek és a porckopás megelőzésében.

Erős csontrendszer

A csontok erőssége két fontos dolog függvénye. Az egyik a csontszövet mennyisége a másik pedig a kollagén jelenléte. Az évek múltával a szervezetben jelen lévő kollagén mennyisége csökken és ez a csontokra is hatással van. A folyamatot kollagén készítményekkel befolyásolhatjuk. A szervezetbe kerülő kollagén a csontképzésért felelős sejtekre serkentő hatással van. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása is ismert valamint hozzájárul a kalcium jobb hasznosulásához, ezért az optimális eredmény érdekében javasolt mellé azt is fogyasztani.

Gyorsabb sebgyógyulás, láthatatlanná váló hegek

A hegek többnyire kollagénből épülnek fel. Ha a szervezetbe több kollagént juttatunk, azzal erősebbé tesszük a vérereket így több kollagén tud termelődni, ami segít a hegek elhalványításában. A gyógyulás feltétele a megfelelő kollagén termelés mellett a megfelelő C-vitamin bevitel is.

Egészséges emésztőrendszer

Az egészséges testhez egészséges emésztőrendszer szükséges és mindez elengedhetetlen az immunrendszer optimális működéséhez. A krónikus gyulladások gyengítik az immunrendszert és a mikroelemek felszívódását. A nagymama húslevese is gyógyszernek számít, emellett a kollagén peptid rendszeres fogyasztása is javasolt.

 A kollagén peptid készítmények fogyasztásának előnyei

A test által előállított kollagén mennyisége idővel csökken. A hidrolizált kollagén kiemelet hatékonysággal rendelkezik, alapjában véve eredményesebb, mint amit a test termel. A kollagén peptidek por formájában érhetők el és bármilyen folyadékba keverve elfogyaszthatók. Az ajánlott mennyiség napi 10 gramm, de nem okoz gondot, ha többet fogyasztunk belőle.

Az alapanyag függvényében többféle kollagén peptid közül válogathatunk. A marha kollagén remek támogatója a test szöveteinek. A legközelebb az emberi kollagénhez a sertéskollagén áll, ezért ezt tekinthetjük a leghatásosabbnak. A tengeri kollagént tengeri állatokból állítják elő, emellett vannak kizárólag halból készült kollagén termékek is, amelyek igen népszerűek és hatékonyak.

Összefoglalásként megállapíthatjuk, hogy nélkülözhetetlen a szervezetünk számára kollagén. Ha célunk a csodásan ragyogó bőr és egészséges test figyeljünk rá, hogy elegendőt juttassunk belőle a szervezetünkbe.

Kapcsolódó termékek:
Totally Derma Nutraceutical kollagén ital