A szauna leglátványosabb hatással a bőrünkre van. Ha rendszeresen szaunázol számos pozitív változásokat tapasztalhatsz, ezért érdemes beiktatni rendszeresen, ha szeretnél kellemesen ellazulni miközben a bőröd is szebb lesz.

A bőrünk határolja el a külvilágtól a szervezetünk többi részét és az elsődleges feladat a védelem. A bőrfelületünk egyetlen négyzetcentiméterén 6 millió sejt és több mint 200 érzékelő receptor található. Ezek közül a meleget csupán kettő, a hideget 12 és több mint 200 a fájdalmat érzékeli. A szaunába belépve először megborzongunk, mert a hideget érzékelő receptorok közelebb vannak a bőrfelszínhez. A szaunában a 100 Celsius fok feletti hőmérséklet mellett sem károsodik bőrünk, mert a verejtékezéssel képes védekezni ez ellen. Ez alkotja a hőszabályozást, amely megakadályozza, hogy a bőr hőmérséklete 45 Celsius fok fölé emelkedjen.

A szauna bőrre gyakorolt egyik leglátványosabb hatása hogy a verejtékezés során a bőr elszarusodott elhalt hámrétege leválik, és a zuhanyzással megszabadulhatunk tőle. A friss új bőrfelület üde és fiatalos és a pórusaiban elraktározódott szappan vagy tusfürdő részecskéktől és más méreganyagoktól is megtisztul a szervezetünk. Ezt a szintű bőrtisztítást semmilyen más készítménnyel vagy eljárással nem érhetjük el. A melegben a pórusok kitágulnak, és szinte kimossák a sok lerakódott, a test számára már felesleges anyagot. A Zsuatelier rituálé részeként te is élvezheted a szauna jótékony hatásait.

A szauna hatására bőr teljesen megújul

Az elhalt hámréteg leválása a bőrt teljes megújulásra ösztönözi, ezért jöhet létre a teljes regenerálódás, megújulás. Az új, az elöregedett hámsejtektől megszabadított bőr üdévé és fiatalossá válik és minden ápoló anyagot, testápolót, krémet könnyen felszív, befogad. Ez a fiatalosság, megújulás érzése nem csak a bőrünkre vonatkozik. Mi magunk is életerősnek, megtisztultnak és kipihentnek érezzük magunkat. A meleg hatására az izmaink ellazulnak és a lelkileg is könnyedebbé válunk. A méreganyagokkal a lelki terheinktől is megszabadulhatunk.

Sokan küzdenek eleve száraz bőrrel és aggódhatnak, hogy mennyire fog kiszáradni a bőrük a szauna hatására. Mivel egész idő alatt nedves állapotú a bőr nem kell aggódni amiatt, hogy nagyon kiszárad, de érdemes kihasználni a pórusok kitisztulása miatt jobb nedvességfelvevő képességét. Jöhetnek a tápláló olajok, krémek csak arra ügyeljünk, hogy kerüljünk minden estleg a bőrt irritáló készítményt.
Összességében megállapíthatjuk, hogy a szaunának csak előnyei vannak a bőrünk számára, érdemes használni és kihasználni ezt.

Finn szauna vagy infra szauna?

Mindkét szaunatípus tökéletes választás, ha tudjuk mi a célunk a használatával. Egyedül szeretnénk szaunázni vagy társaságban és vágyunk-e a felöntések élményére. Mindkét szauna típus az izzasztó hatáson keresztül javítja a közérzetet és erősíti az immunrendszert, mégis számos különbség van közöttük.

Az infra kabin esetében a test melegszik fel a kabinban, a levegő csak kevésbé, 45°C környékére. Az infravörös sugárzás miatt izzadunk, amely a bőr alsóbb rétegeibe is eljut és kb 30percet az ajánlott eltölteni benne. Egyszerre általában 1-2 fő használja és a használatához nincsen szükség vízre.


A finn szaunában a kályha a levegőt melegíti fel a hőmérséklet pedig 70-100°C-ot is eléri és ennek a forró levegőnek köszönhetően izzadunk. Használhatjuk egymást követő 2-3 alkalommal 10-15 percen át hosszabb-rövidebb szünetekkel. Az egészségre kifejtett jótékony hatásai mellett remek élmény a családdal vagy a barátokkal. A finn szaunában a víznek alapvető szerepe van. A forró kövek vízzel való locsolása a testre frissítő hatással bír, szinte újjászületünk és mintha fiatalító arckezelésen vettünk volna részt.

Mindkettő csodás hatással van a közérzetünkre és az egészségünkre, mindenkinek azt javasolt használni, amelyik a számára vonzóbb, kellemesebb élményt nyújt.

Aroma gőzkabin

Az aroma gőzkabin olyan magas 80-100% pára tartalmú helyiség, ahol a levegő hőmérséklete 43-46 °C körüli és a levegőjét növényi illóolajokkal teszik illatossá. Ezek az olajok lehetnek pihentető vagy frissítő hatásúak. A gőzkabin használata jótékony hatással van a légutakra, a bőrre és a vérkeringésre, kíméletes módon ellazít. Azzal, hogy több tápanyagot kapnak a sejtjeink, stimulálja az immunrendszert. A gőzfürdőzés rendszeres használata a szaunáéhoz hasonló nagyszerű élettani hatásokat eredményez. A nagyobb páratartalom ellensúlyozza a szaunáénál alacsonyabb hőmérsékletet.

A gőzkabin használata segít a stresszoldásban, az izmok ellazításában és a regenerálódásban. Enyhíti a légzőszervi problémákat, hatására a bőr simábbá, bársonyosabbá válik emellett fontos fegyverünk a cellulitisz megelőzésében. Segíti a méregtelenítést és a kitágult hajszálerek több tápanyagot juttatnak a sejtekhez így a bőr egészségesebbé és rugalmasabbá válik.

Az inhalálás ősi gyógymód, amelyet a világ minden táján sok formában alkalmaznak napjainkban is a felső légúti megbetegedések kezelésére és az immunrendszer erősítésére. A gőzkabin használatával megpihenhetnek fáradt izmaink és teljes testi-lelki és szellemi felfrissülés állapotát, anti aging kezelés élményét élhetjük meg a hatására.

Kapcsolódó termékek:
Zsu Skincare rituálé
Zsu Skincare Olaj