Engedd meg magadnak a pihenést. Az év végi hajtás, az újabb és újabb feladatok, a bizonytalanság és a változások mind próbára teszik a stressztűrő képességedet. Ez hosszú távon a testedre és a lelkedre és a bőröd állapotára is hatással van. 

Lazító szertartások

Sokat segíthet, ha napi egy két alkalommal tíz-húsz percen át behunyod a szemed és ellazulsz. Képzeld el, hogy a talpadon keresztül kapcsolódsz a földhöz és az feltölt energiával. Kipróbálhatod a meditációt, amit aztán beilleszthetsz a napi lazító szertartásodba. Ha gondot okoz az ellazulás, akkor a jóga és a pilates vagy valamilyen kardió mozgás például a futás is sokat segíthet a napi stressz elengedésében.


A rendszeres mozgással nem csak a testsúlyodat tarthatod optimális szinten, de a csontjaid is erősebbek lesznek, jobb lesz a kedved és szellemileg is terhelhetőbb leszel. Ha hetente legalább háromszor húsz percet futsz, biciklizel, úszol vagy táncolsz, azzal jelentősen javíthatod a fizikai állapotodat. A lényeg hogy élvezd, jól érezd magad és szeresd, amit csinálsz.

Fogyassz több omega-3-at

Az Omega-3 zsírsavak hangulatjavító hatásúak, megőrzik a csontjaid erősségét, erősítik az immunrendszeredet és segítenek a testednek a fiatalság megőrzésében. Csökkentik a testben lévő gyulladásokat és segítenek a bőr és a haj regenerálásában. Sajnos a szervezetünk nem képes előállítani, ezért magunknak kell gondoskodni róla, hogy elegendő jusson be a szervezetünkbe. Számos táplálékkiegészítő kapható, amellyel beviheted a szervezetedbe, de sokkal jobb inkább az étkezés során juttatsz be elegendő mennyiséget.


Ha elegendő halat fogyasztasz heti 2-3 alkalommal főleg lazacot, pisztrángot, tonhalat, szardellát, makrélát vagy heringet, vagy szereted a diót és más olajos magvakat azzal elegendő omega 3 zsírsavhoz juttatod a testedet. Ha nem vagy a halételek nagy rajongója, akkor salátádhoz ezen túl ajánlatos lenmagolajat használni, így is beviheted a zsírsavakat.
A maca gumóból készült termékek vitalizáló és szellemi erőnlétjavító és potencianövelő hatással bírnak. Kúraszerű használata javasolt.


Élvezd az életedet!

Az életöröm az egyik legfontosabb fiatalon tartó afrodiziákum. Ragadj meg minden alkalmat, hogy élvezetesebbé tedd az életedet a pároddal. Éld meg az ölelést, legyen sok közös élvezetes programotok és marad nyitott mindig az új dolgok kipróbálására. Az élete szeretetére való képesség növeli az önbecsülést, erősíti az immunrendszert és energetikailag fiatalon tart. Keress olyan elfoglaltságokat, amelyeknek hatására átjárja az öröm minden porcikádat.

Helyes testtartás, magas energiaszint, jókedv és nyugodtság, ha mindez nem lenne elég, még fitatalító hatással is bír. Azzal, hogy segít több oxigént juttatni a sejteknek, könnyebben ki tudnak ürülni a méreganyagok és a bőröd is sugárzóbbá válik. Már heti két alkalom is jelentősen növelheti az energiaszintedet.