Body brush, a gyönyörű, selymes bőrért

A kor előrehaladtával a bőrsejtek megújulása lelassul, de ebbe nem kell beletörődnünk. Sokat tehetünk magunk is a bőrünk egészséges állapotáért és megújulásáért. Ha már hallottál a body brushról (test száraz dörzsölése), de még nem lett a szépségápolási rituáléd része, akkor most itt az ideje, hogy napi rutinoddá váljon. Manapság új trendnek számít, de valójában ősidők óta alkalmazzák ezt a bőrápolási módszert.

íme 8 dolog, amely mellette szól:

  • elősegíti az új bőrsejtek képződését,
  • felgyorsítja a megújítási folyamatokat,
  • növeli a bőr anyagcseréjét,
  • stimulálja a nyirokrendszer működését,
  • elősegíti a méreganyagok eltávolítását,
  • csökkenti a cellulit megjelenését,
  • eltávolítja a gyulladt bőrt,
  • segít a hatóanyagok jobb felszívódásában,

 

Mikor végezd el?

A test száraz dörzsölését leginkább fürdés vagy zuhanyzás előtt érdemes elvégezni. A teljes folyamat csak néhány percet vesz igénybe. A szakértők véleménye szerint a body brusht inkább reggel, mint lefekvés előtt javasolt elvégezni, mert úgy vélik, hogy energizáló hatása is van. Igazándiból mindenki végezze kedve és kényelme szerinti időben. A minden napi alkalmazása növeli a bőr rugalmasságát és tónusát, valamint csökkenti a cellulit lerakódásokat. Ráadásul segít megakadályozni a szőrszálak benövését. Dörzsölés hatására fokozódik a nyirok- és vérkeringés, amely elősegíti a bőrsejtek megújulását. Puhítja, ragyogóbbá teszi a bőrt.

 

Hogyan kell csinálni?

Száraz dörzsölésnél a mozdulatokat a szív irányába kell végezni kezdve a lábtól és a kéztől, a mellkas felé haladva. A nyirokfolyadék a szív felé áramlik, ezért fontos, hogy ugyanabba az irányba végezzük a mozdulatokat. Figyelj oda, hogy gyengéd, semmiképp se durva mozdulatokat végezz, ugyanis az sérülésekhez, valamint bőrgyulladáshoz vezethet. Minden területet két-három alkalommal dörzsöld át, győződj meg róla, hogy jól megtisztítottad a bőrt. A dörzsölés végeztével zuhanyozz le vagy vegyél fürdőt, végül kend be magad testápolóval. A testkefe rendszeres használata friss, üde, bársonyosabb bőrt eredményez.

 

Milyen a jó kefe?

Általában a természetes sörtéjű kefe a legjobb. Ezek az alábbi növényekből készülhetnek, mint a juta, szizál, vagy a kaktuszrostok. A száraz kefe különböző formájú és méretű lehet. Általában olyan természetes sörtékkel rendelkezik, amelyek elég puhák ahhoz, hogy az ember egész testén használhassa. Hosszú nyéllel is kapható, hogy a nehezebben elérhető testrészeket (például a hát) is át tudjuk dörzsölni. Az arc esetében különös figyelmet kell fordítani a kefe kiválasztására. A testhez használt kefe nem használható az arcon is. Ehelyett szükséged lesz egy kisebb, lágyabb sörtéjű kefére.

 

Hogyan tartsd tisztán a testkefét?

A száraz kefének tisztításához vizet és szappant használj, adhatsz hozzá némi teafaolajat is.

 

Előnyök

A bőr száraz dörzsölése egyszerűen jó érzés! Még jobb, ha ezzel kezded a napot. A serkentett vérkeringés egyszerre varázsol éberebbé és nyugalmasabbá, ugyanakkor öröm és elégedettség érzését nyújtja, amely pozitív hatással lehet a nap többi részére.

 

Óvatosan

Aki érzékeny bőrrel vagy gyulladásos bőrbetegséggel rendelkezik, például rozácea, ekcéma vagy psoriasis, annak a száraz dörzsölés nem ajánlott.

Betegség, gyógyszeres kezelés és a terhesség mind megváltoztathatja a bőr érzékenységét, ezért ilyenkor jobb kerülni a testkefe használatát.

TIPP

Fantasztikus hatást érünk el, ha szaunával vagy gőzzel kombináljuk a folyamatot.

Jobb, ha lágyabb ecsettel kezdjük a test dörzsölését, és folyamatosan térünk át a keményebb és durvább kefe használatára

 

Nézd meg kapcsolódó tartalmaimat!

címünk

Szentendre,
Barackos út 119, 2000

közösségi média